MOCIÓ PER AL FOMENT DE LA BICICLETA

 

EXPOSICIÓ DE FETS

La bicicleta està convertint-se en una de les principals alternatives per a millorar l’habitabilitat de les ciutats i pobles. El ciclisme urbà no és necessàriament un esport, encara que afavoreix la salut de qui ho practica. Consisteix en la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport urbà ja siga per anar al  treball, de compres, per fer gestions o d’oci; es tracta per tant de distàncies curtes o mitjanes recorregudes en el medi urbà i els seus voltants.

Compromís comparteix totalment allò tractat en la Sessió Extraordinària i Urgent de la Junta de Govern celebrada el dia 18 de novembre de 2016 en l’Exposició de Fets què fa el sr. regidor Josep Puig quan parla de l’ús de la bicicleta i ho uneix a potenciar el petit comerç local. Compromís, sense cap dubte recolza les paraules del sr. Regidor i aposta perquè siguen una realitat.

L’ús de la bicilcleta com a mitjà de transport comporta una sèrie d’avantatges com poden ser:

Avantatges per a la salut

Afavoreix la salut de qui el practica, amb el consegüent estalvi a la sanitat pública. Un estudi realitzat en Dinamarca al llarg de 14 anys i on s’analitzen 30.000 persones d’entre 20 i 93 anys d’edat. Aquells que usaven la bici diàriament per a anar a treballar disminuïen la seua taxa de mortalitat en un 40%.[2]

Reducció de malalties cardíaques.

En incloure exercici cardiovascular moderat a les rutines diàries, es beneficia la salut en general, proporcionant protecció contra malalties del cor, alguns càncers i reducció en els índexs d’obesitat.

Suposa poc perill per a altres ciutadans

Avantatges econòmics

És barat en comparació amb qualsevol altre transport públic o privat.

Estalvi considerable en despeses de manteniment d’un cotxe.

Avantatges en la qualitat de vida

Els ciclistes  gaudeixen en general d’un equilibri durant el dia.

Promou el civisme.

Avantatges per al medi ambient

El ciclisme urbà no produeix cap tipus de contaminació atmosfèrica.

Reducció de la contaminació acústica.

En la fabricació d’una bicicleta es consumeixen menys recursos naturals que en la fabricació d’un automòbil, i això també suposa un impacte ambiental menor.

Avantatges enfront dels automòbils

En ciutats congestionades i per a distàncies de fins a 5-7 km, la bici és el mitjà de transport més ràpid. Aquesta dada es pot veure en els diferents estudis amb bici, cap a ciutats sense mals fums.

Ocupa menys espai públic que els vehicles de motor.

Per tots aquests motius molt resumits, com es podrà veure i davant l’ús cada vegada més generalitzat de la bicicleta en el nostre poble, DEMANEM:

 

1.- Ampliar les  Vies ciclistes, vies per a ús exclusiu de bicicletes, cap als poliesportius, l’institut, camps de futbol i altres instal·lacions municipals d’interès.

2.- Restriccions temporals de Carrers  a la circulació de vehicles a motor , pels què se circula sols en bici.

3-Aparcabicicletes de qualitat. Els existents no cobreixen les necessitats de  les persones usuàries de bicicletes i demanem que en aquells llocs on la gent es desplace més sovint tinguen assegurat el poder-les aparcar com correspon, per eixample: La Plaça de la Constitució, La Glorieta, els dos Pavellons Poliesportius, les pistes de Frontó en la Muntanyeta o els carrers comercials del poble com poden ser, entre altres el carrer Colom, unint-nos això a allò manifestat en potenciar el comerç local unit a l’ús de la bici.

4.-Augmentar l’educació de totes les persones usuàries (inclosos els xiquets i xiquetes, mitjançant activitats específiques) sobre les normes del trànsit.

6.- Foment del respecte a les persones que empren bici com a usuàries de ple dret de la via pública.

Arxivat en:

Els comentaris estan tancats.