MOCIÓ PER A RECUPERAR EL TRINQUET D’ALBERIC

 

 

 

Maig 2018,Alberic sembla un poble on s’ha perdut tot rastre del nostre esport autòcton, la pilota valenciana, per si hi ha algú que pense que és el futbol, lluny d’aquesta realitat, per sort no s’ha perdut, encara hi han equips de raspall i escala i corda.
Fent un poc de memòria històrica, i tenint un dels trinquets més antics de la comarca i pot ser del País Valencià, els que no han pogut gaudir de les partides, han escoltat de boca dels nostres pares i iaios les mítiques partides que es jugaven al nostre trinquet, una en especial que es jugava en Setmana Santa, la partida del Divendres Sant, on el règim dictatorial franquista prohibia en aquestes festivitats, qualssevol esdeveniment lúdic, però en Alberic es feia els ulls grossos, per aquest fet, venien els millors jugadors d’arreu de tot el País Valencià, i el poble s’omplia de regalls de gent.

Molts de nosaltres hem vist partides amb jugadors que han passat a la història com el Genovés, o els més vells com Juliet d’Alginet, Rovellet, i sense oblidar els nostres jugadors, personatges històrics com el Coixo Borràs, El Curret, Charlot, Pepito Moret, Vicent Urtain, Paco Sala, El Chiri, Valentí, Guerola i tants altres.
Per sort per a Alberic, el trinquet és de propietat municipal, i no com molts altres pobles de la comarca, on o són privats (Algemesí) o han hagut de fer un gran esforç per construir un de públic, o Carlet que l’han abquirit fa poc.

D’altra banda l’ajuntament és propietari de nombroses instal·lacions esportives d’altres esports, que si que gaudeixen de l’interés de l’equip de govern, no sent així amb el nostre esport nacional, la pilota, estant clarament discriminat davant d’altres, no només pel que fa a instal·lacions sinó també en ajudes i subvencions.
Passant ara a enumerar uns quants dels defectes que pateix el nostre trinquet municipal, començant per la il·luminació que al quart d’hora d’estar en marxa salta i s’apaga, passant pels vestuaris, on les goteres han fet mal bé la instal·lació elèctrica, els taulells estan caient… i de passada la part nova de la coberta, que quant plou pareixen les dutxes, i un llarg etc. i tenint en compte que la nostra memòria ja no aplega a recordar l’última partida de circuit o trofeu, i sabent que hi ha gent que entrena en el trinquet.
Per tot l’abans exposat, proposem a tots els grups polítics aprovar els següents:

ACORDS

1º Que l’equip de govern en els pròxims pressupostos tinguen en compte els equips de pilota, com compten amb el futbol i altres esports
2º Que l’equip de govern faça tot el possible per reparar totes les mancances que pateix el nostre trinquet i dote pressupostàriament dita instal·lació perquè tinga bones condiciones d’ús.

3º Que aquestes obres de rehabilitació i conservació es facen per aconseguir l’homologació del trinquet per a les competicions oficials.
4º Que es considere per a aquestes reformes sol·licitar les previsibles subvenciones de la Conselleria d’Educació i Esports per recuperar i potenciar el nostre esport autòcton.
5º Que l’equip de govern promocione el nostre esport autòcton, recuperant i potenciant una escola de pilota municipal.
6º Que quant isca a subhasta pública, es tinga amb compte que la persona que vulga optar a la concessió del bar, estiga relacionada i tinga interès en el món de la pilota, presentant com a mèrit un calendari d’activitats relacionades amb aquest esport.

Va de bo!

Francesc Xavier Martínez Sànchez-gil

 

En Alberic a 14 de maig de 2018 Al ple de L’Ajuntament d’Alberic

 

 

 

Arxivat en:

Els comentaris estan tancats.