MOCIÓ PER A LA MILLORA DE L’ESTACIÓ DE METRO D’ALBERIC I TERRENYS DELS VOLTANTS.

 

Alberic es troba unida a València per mitjà de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana amb la línia 1 de Metrovalencia. Per tant disposem d’una estació on para el tren i que pot ser considerada una de les portes d’accés al nostre poble.

El servei de ferrocarril és bastant deficitari i les seues freqüències ho fan poc atractiu per als veïns per accedir a València, ja que el viatge dura el mateix o més que fa 40 anys, donant-se la paradoxa que s’arriba gairebé abans de València a Madrid en AVE que de València a Alberic amb metro.

Tot i que aquesta hauria de ser una reivindicació urgent, som conscients que amb una moció a l’ajuntament d’Alberic, no seria suficient per a aconseguir inversions en la línia que la fessen més eficient en temps i freqüències. Potser aquest argumentari podria servir per a iniciar des de tota la corporació una plataforma comarcal àmplia de reivindicació d’una línia 1 més competitiva amb altres mitjans de transport.

Tanmateix, i com ja hem comentat anteriorment l’estació de FGV d’Alberic és una de les portes d’accés al nostre poble i no està precisament en unes condicions òptimes per donar la benvinguda a persones que ens visiten.

L’estació, que no té personal pràcticament i que sembla més un baixador que una estació d’una població de més de 10.000 habitants, roman amb les portes que li donen accés des del carrer tancades des de fa força temps, donant-li un aspecte decrèpit i una imatge bastant deplorable. En moltes ocasions la neteja de la mateixa dóna una imatge d’abandonament que no deixa en bon lloc al nostre poble.

Els voltants de l’edifici de FGV, sengles parterres sense enjardinar a banda i banda de l’estació esmentada, semblen dos solars que donen una imatge d’abandonament que denigra al poble, més encara estant al costat d’un dels espais més estimats per Alberic com és la Glorieta .

 

 

 

Per totes aquestes raons proposem al Plenari de l’Ajuntament de d’Alberic l’adopció dels següents

ACORDS:

  1. Instar Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a realitzar les operacions necessàries perquè l’estació de metro d’Alberic esté en perfecte estat de conservació i de ple ús.
  2. Instar Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a enjardinar de la manera que veja convenient els espais que envolten l’edifici de l’estació per donar una imatge més d’acord amb l’entorn de la Glorieta.
  3. Sol·licitar a Ferrocarrils de la Generalitat un cop enjardinats aquests espais, la cessió dels mateixos per a la seua cura i manteniment a l’Ajuntament d’Alberic de la forma legal més convenient per al mateix.
Arxivat en:

Els comentaris estan tancats.