Ampliar horaris, una ajuda per als joves universitaris

biblioteca 016
Els estudiants i estudiantes del nostre poble, s’han de desplaçar a València i altres pobles de la Ribera Alta pels horaris tan restrictius de la Biblioteca i per no disposar d’uns espais físics adients. Pèrdua de temps, desplaçaments, molèsties; quan de fet el que necessiten és calma, facilitats i aprofitar el temps. Disposar d’espais per a l’estudi, amb horaris que s’adapten als cursos acadèmics de les universitats és una necessitat per als nostres joves.

Molts dels nostres joves que estan estudiant carreres universitàries es desplacen diàriament a les facultats i altres per a evitar la perduda de temps en els trasllats viuen fora de la nostra població.

En període de exàmens, on les classes es suspenen, els alumnes aprofiten per a donar els últims tocs a treballs i donar el darrer repàs abans de la prova examinadora. Al no tindre que anar a classes aprofiten per a traslladar-se a un ambient més idoni per a l’estudi com són les biblioteques.

El trasllat a altres poblacions o la no tornada al poble, es podria evitar donant un servici ample en l’horari de biblioteca, el que suposaria estalvis a les economies familiars i donaria més tranquil·litat als alumnes en aquest període.

Aquest servei també podrien gaudir-ho els alumnes de secundaria, batxillerat i cicles formatius.

És per tot açò que presentem a consideració, debat i aprovació del Ple, els següents

ACORDS:

 PRIMER.- Habilitar un horari ampliat de la Biblioteca Municipal, de 21 hores a 2 hores de la matinada, així com els caps de setmana, dissabte i diumenge, durant el període d’exàmens universitaris, és a dir, del 8 al 31 de gener i del 23 de maig al 15 de juliol . Això es podria fer aviat, per a l’any entrant.
SEGON.- Crear si és necessari un lloc de treball a la biblioteca per fer possible aquesta ampliació d’horari o negociar amb els treballadors actuals perquè el puguen atendre, recompensant-los en horari i sou i sense perjudici dels seus drets laborals.

Alberic 5 de desembre de 2014.

 

En Francesc Xavier Martínez Sànchez-gil

Portaveu del Col·lectiu de Compromís per Alberic